Betrouwbaar, betaalbaar, rendabel.

Zonnepanelen rendabel of niet

Ondanks er veel verandert is van regelgeving en tarifering voor zonnepanelen,  renderen zonnepanelen altijd. Echter is het belangrijker dan ooit dat de installatie perfect is afgestemd aan de situatie en vooral het eigenverbruik. Dit is de kern van de nieuwe wijziging die op 01/2021 is ingegaan. Indien we een berekening maken doen we dit met correcte en eerlijke cijfers, helaas merken we dan dat de effectieve terugverdientijd  vaak wat langer wordt t.o.v. een te optimistische inschatting waarbij te hoge energie prijzen en uitvergrote energiefacturen de terugverdientijd simpel inkorten. 

 

Hoe dan ook blijven zonnepanelen een interessante investering, ook voor het milieu. Echter mogen zonnepanelen niet zuiver gezien worden als investering, verplichting of EPB vereisten. Daarbuiten zijn er tal van andere aspecten zoals milieu en onze impact erop, die samen met de eerdere opgesomde punten de keuze moeten zijn om deze effectief te willen gaan plaatsen. Ook loopt er momenteel een premie (onder voorwaarden) van de netbeheerder voor zowel zonnepanelen als thuisbatterijen, deze blijven behouden, ook indien alles zelf geplaatst wordt of geïnstalleerd door ons. 

Waarom zelf plaatsen

Indien u als zelfbouwer, geïnteresseerde of handige klusser uw zonnepanelen installatie zelf wilt plaatsen levert u dit een grote kosten besparing op waardoor deze meer rendabel worden en de aanschafprijs ervan sterk daalt. Verder haalt u er de komende 25 tot 30 jaar nog meer voldoening en rendement uit. Het zelf plaatsen van de installatie is perfect mogelijk voor iedereen die er voor openstaat, ongeacht de kennis, graad van handigheid en de middelen. Echter voor een zadeldak brengt dit extra uitdagingen met zich mee. Ook dit lukt met de juiste voorbereidingen en tools omdat we op al deze gebieden kunnen compenseren met onze diensten, hulpmiddelen en mankracht. Verder blijven alle premies behouden en de wettelijke verplichtingen voldaan. Indien correct geplaatst, blijven ook alle garantie periodes van de gebruikte materialen van toepassing, bovenop kunnen wij voor u de gehele installatie nog eens controleren, waardoor u zeker bent van een correcte installatie. 

zonnepanelen rendabel of niet

Waarom laten plaatsen

Echter wanneer u dit niet zelf wil/kan uit voeren, kunt u beroep doen op onze diensten om uw installatie van A tot Z uit te voeren. Dit tegen eerlijke tarieven, waarbij u 100 % zeker bent van een zorgeloze plaatsing. Wij nemen alles op ons van begin tot einde. Kortom een rendabele installatie die gedurende zijn hele levensduur betrouwbaar is, zelfs met de onzekerheid van het nieuwe tarief systeem (ingegaan op 01/2021).  Bovenop de (tijdelijke) premie voor de installatie van zonnepanelen, kan u recht hebben op het verlaagde btw tarief van 6 % indien u aan enkele voorwaarden voldoet (bv. woning privé eigenaar en doeleinde ouder dan 10 jaar,...). Hierdoor zakt de totaal investering fors!

zonnepanelen pannen dak

Waarom EC Technieken

Vele overwegen om de installatie zelf te installeren maar durven er algemeen genomen niet goed aan te beginnen. Begrijpelijke redenen hiervoor zijn amper tot geen service na verkoop om op terug te vallen, geen middelen of vaardigheden, dure huurkosten van materialen, complexe paklijsten. Voor al deze minpunten en beperkingen bieden we passende oplossingen aan op maat van de zelfplaatser. U hebt altijd een back-up om op terug te vallen zodat iedere installatie werkend te plaatsen is door uzelf, eventueel met onze hulp. Bovendien verhuren we hulpmiddelen zoals een lift, werkmaterialen, mankracht maar bieden we ook advies vanop afstand of ter plaatsen tegen schappelijke tarieven. We verkopen geen kale pakketten met ontbrekende onderdelen, zelf uit te zoeken keuringen en verplichtingen, wel met complete aanvullende diensten. Op deze manier blijkt ook achteraf dat zelf plaatsing een rendabele keuze was, zowel financieel als in opbrengst.


Ook tot ver na de (zelf) installatie kan u bij ons terecht voor herstellingen, onderhoud en controle.