Betrouwbaar, betaalbaar, rendabel.

Oplossingen voor de toekomst 

Thuisbatterijen beginnen stilaan hun plaats te vinden in de huidige "duurzame energie" markt. De hoofdzaak van batterijen is dat deze, indien gecombineerd met hernieuwbare energie en goed afgestemd, het eigenverbruik enorm kunnen laten toenemen tot in het uitsterste geval letterlijk zelfvoorzienend kunnen zijn.

 

Eigenverbruik is oorspronkelijk de rode draad van het verhaal. Dit is nu vooral financieel merkbaar sinds de hervorming/afschaffing van het prosumententarief. Hierdoor neemt niet alleen de efficiëntie van het net toe, maar ook die van de eigen zonnepanelen installaties. 

 

Ze bieden verder extra zekerheid op het vlak van een eigen energievoorraad bij tekorten of lokale storingen om het feit dat bepaalde systemen volledig onafhankelijk kunnen werken. Buiten al deze voordelen, blijken ze in de meeste gevallen ook effectief rendabel te zijn op financieel vlak wat niet zuiver en alleen de doorslag mag geven om deze te willen plaatsen.

 

Ondertussen zijn er van meerdere betrouwbare fabrikanten thuisbatterijen op de markt die betaalbaar zijn en bovenop lange garanties bieden tot zelfs 10 jaar. Er kan ook modulair gewerkt worden zodat deze in de toekomst uit te breiden zijn om een grotere capaciteit te bekomen. 

Thuisbatterij systeem

Combinatie met zonnepanelen

Aangezien de beste combinatie van een thuisbatterij die met zonnepanelen is, dient er een goed systeem opgebouwd te worden dat zorgt voor een correcte wisselwerking tussen deze verschillende technieken.

Indien men een thuisbatterij wenst en nog niet in het bezit is van zonnepanelen kan er het beste een totaaloplossing geboden worden. Dit drukt de kosten aangezien er onmiddellijk de juiste compatible componenten samengesteld en geïnstalleerd kunnen worden. 

 

Ook indien er al zonnepanelen aanwezig zijn is het perfect mogelijk om een thuisbatterij te plaatsen. Echter moet er dan gekeken worden hoe deze verschillende systemen kunnen samenwerken. Oplossingen kunnen zijn om de bestaande omvormer te vervangen of toch een extra toestel bij te plaatsen. Alles wordt bekeken in functie van budget, haalbaarheid en optimale werking.

 

Momenteel loopt er een premie (onder voorwaarden), langs de huidige voor zonnepanelen, voor wie een thuisbatterij laat installeren. Daar bovenop kan het verlaagde btw tarief van toepassing zijn (onder voorwaarden) van 6 %. Dit levert een forse kostenbesparing op + eventuele premies. EC Technieken bezit de juiste NACE/NACEBEL-codes voor de installatie van deze technieken waardoor de klant aan deze voorwaarde kan voldoen betreffende de installateur. 

 

U mag ons contacteren voor meer informatie of een offerte.