Betrouwbaar, betaalbaar, rendabel.

Alle relevante foto's die op deze website gepubliceerd staan, zijn afkomstig van onze eerdere realisaties betreffende installatie, reiniging, controle en uitbreiding van zonnepaneleninstallaties en andere technieken. Hieronder kan u deze bekijken met wat uitleg.

 

Indien u een installatie laat uitvoeren, kan u bovenop de (tijdelijke) premie voor de installatie van bv. zonnepanelen, recht hebben op het verlaagde btw tarief van 6 % indien u aan enkele voorwaarden voldoet (bv. woning privé eigenaar en doeleinde ouder dan 10 jaar,...). Hierdoor zakt de totaal investering fors!

Plaatsing van zonnepaneleninstallatie

Hierbij hebben we 18 panelen in oost-west opstelling geplaatst op een plat dak met een totaal vermogen van 5040 wp (+- 4540 kWh), alsook de elektrische aansluiting en controle uitgevoerd. Bijkomend hebben we de keuring, aanmelding en het papierwerk ervan op ons genomen. Het grote voordeel van deze opstelling is dat de installatie vanwege de oriëntatie zowel in de voormiddag als namiddag een mooie top in opbrengst leveren en dus meer verspreid t.o.v. alles naar het zuiden. Dit maakt dat deze installatie perfect passend is en vooral rendabel met zowel de oude (voor 01/2021)  als de nieuwe wetgeving vanaf 01/2021. Vanwege de beter verspreide opbrengst en dus kleinere piek in vermogen op eenzelfde moment, kan er een kleinere omvormer genomen worden. Dit levert een onmiddellijk voordeel in het prosumententarief en lagere aankoopprijs omvormer op, terwijl er amper 5 % verlies is vanwege deze opstelling. Ook in het nieuwe systeem zou deze installatie perfect passen aangezien deze een betere spreiding voorziet en dus beter aansluit aan de nodige energie behoeften doorheen de dag, in afwachting van een thuisbatterij.

Zonnepanelen installatie

Reiniging zonnepanelen

Reiniging van een zonnepanelen installatie die sterk vervuild is geraakt vanwege de aanwezigheid van een schoorsteen. Bijkomend is de installatie gelegen op een woning grenzend aan natuur en bos. Deze installatie zal dan ook elke 6 maanden gereinigd worden, hierbij laten we de eigenaar automatisch weten wanneer een volgende reiniging aangewezen is.

zonnepanelen zwart
Vuil zonnepaneel

Close -up van een sterk vervuild zonnepaneel van de installatie vanwege neerslag schoorsteen, organisch materiaal en vogel uitwerpselen.

zonnepanelen reinigen

Bochtenwerk vanwege aanbouw veranda 

Reiniging dakranden

Reiniging van zwarte dakranden van een woning vanwege regulier onderhoud. Dit onderhoud zou ook kunnen gebeuren doormiddel van een ladder, emmer en spons, maar gezien het grote aantal lopende meters,  beperkt bereik vanop een ladder en het risico op 6 meter hoogte, is een uitbesteding soms een betere keuze. Ook kunnen carports, veranda's en andere obstakels grondige reiniging beletten. Hierbij maken we gebruik van een telescopische steel met verschillende borstels, in combinatie met osmose water, milde detergenten en een autonoom pompsysteem, om in een korte tijdspanne de dakranden te reinigen tegen een eerder beperkte kostprijs.

ondehoud zonnepanelen

Installeren van 3 fase laadstation (22 kw)

Met het vooruitzicht van een elektrische wagen en de eerder geplaatste zonnepanelen installatie, hebben we nu een laadstation geplaatst. De Zappi (22 kw-3 fase-32 A) was hierbij de beste keuze. Deze is geschikt voor de lichtere vermogens van hybride wagens tot de zwaarste vermogens die nodig zijn voor volgwaardige elektrische auto's te laden. Bij dit type laadpalen zijn minder ingrijpende aanpassingen nodig, vanwege de reeds geïntegreerde differentieel automaat en de talloze functies waarbij de iets hogere aankooprijs t.o.v. de basic modellen in totaliteit verwaarloosbaar is. Hiermee heeft u een toekomstbestendig laadstation. Verder kan in afwachting van een thuisbatterij het laadstation zo ingesteld worden dat deze enkel zonne-energie gebruikt voor uw wagen te laden, hierdoor maakt u voor het laden geen gebruik van "grijze" stroom afkomstig van het net. Aangezien de hoge capaciteit van het laadpunt en een eerder beperkte netaansluiting zorgt het systeem automatisch voor voldoende overschot wanneer er veel verbruikers actief zijn, dit voorkomt verzwaring van de huisinstallatie en het net. Bij dit project wenste de eigenaar de kabel volledig weggewerkt te hebben. Hiervoor hebben we de voedingskabel verwerkt in de spouwmuur. 

laadpaal elektrische auto

Uitbreiding van een bestaande installatie 

Bij dit project hebben we een uitbreiding van 2640 wp (+- 2400 kWh) uitgevoerd voor een woning met plat dak gelegen te Limburg. Hier hebben we gekozen voor een volledig onafhankelijk 2de systeem met 6 panelen waarbij we de zeer beperkte uitbreidingsruimte optimaal hebben benut. Hierbij hebben we hoogrenderende zonnepanelen van 440 wp/stuk met 25 jaar product & opbrengst garantie geplaatst op een frame met aangepaste ballast en windschotten. Verder hebben we de best passende omvormer voor deze situatie voorzien en aangesloten, met wifi connectiviteit en 10 jaar garantie. Tot slot, hebben we beide systemen gecontroleerd, de nodige elektrische schema's opgesteld en is het systeem gekeurd. Bijkomend hebben we ook de aanmelding voorzien. 

uitbreiding zonnepalen

Indien u een installatie wilt bezoeken, rendementen wilt bekijken of een oplossing wenst kan u contact met ons opnemen.